Kinderfluisteren

´Fluisteren is luisteren zonder woorden´

Wij kunnen telepatisch communiceren met kinderen. Zo kan er op een andere manier naar een probleem gekeken worden. “Fluisteren” is eigenlijk heel geconcentreerd luisteren naar wat het kind vertelt en nodig heeft. Een kind wil zo graag uitleggen, hoe het de wereld ziet en beleeft. Het ene kind trekt zich terug en het andere vraagt juist veel aandacht. Het is belangrijk dat het kind zich begrepen en gehoord voelt. Dit geeft vaak al een verandering te weeg. Veel kinderen zijn gevoelig voor allerlei prikkels om hen heen, wat kan leiden tot slaap-, eet- en/of gedragsproblemen. Wij fluisteren met kinderen van 0 - 21 jaar. Ook fluisteren we regelmatig met verstandelijk gehandicapten (leeftijd onbeperkt) .

Heeft uw kind geen problemen, maar bent u nieuwsgierig wat uw kind wil vertellen, dan kan dat natuurlijk ook! Het is ontzettend leuk om te horen hoe uw kind u en zijn/haar wereldje ervaart.

Hoe werkt dit fluisteren dan?

Het contact leggen we via de naam en de foto, waarbij we vooral in de ogen kijken. We luisteren naar het verhaal en kijken naar de beelden en noteren deze. Het kind vertelt ons, hoe het met hem of haar gaat, wat hij of zij leuk vindt en waar hij of zij het moeilijk mee heeft. We 'luisteren' naar de achterliggende oorzaak van problemen.Het is vaak ontroerend te luisteren naar hetgeen het kind doorgeeft, het is direct, maar ook heel zuiver. Dan lezen we elkaar onze bevindingen voor en kijken of de hulpvraag voldoende is beantwoord. Onze waarnemingen voegen we samen, tot één verslag.

We geven adviezen om de relatie kind/opvoeder en/of het gedrag van het kind te verbeteren. Een fluistering met een kind is heel waardevol ! Heel veel ouders zien heel snel na de fluistering, verbeteringen bij hun kind. Voor het fluisteren en het maken van het verslag zijn we ieder ca. 2 uur per kind aan het werk.

We houden regelmatig spreekuur op verschillende locaties. Uw kind hoeft er niet bij aanwezig te zijn, maar als u kind 10 jaar of ouder is, kan dit wenselijk zijn. Dit ligt aan de hulpvraag en de wens van het kind en de ouders. Vaak leren we een kind, hoe het zichzelf beter kan beschermen, waardoor het bijvoorbeeld beter kan slapen.

Het spreekuur.

Op het spreekuur vertellen wij onze bevindingen aan de hand van het verslag. We vertellen erbij wat we tijdens het fluisteren hebben waargenomen. U kunt daarover vragen stellen. Het verslag van het fluisteren, krijgt u mee. De foto wordt na het spreekuur verwijderd uit ons bestand.

Het fluisteren is intensief en vraagt een hoge concentratie, maar dat is het waard! Heerlijk dat er door onze 'fluisteringen' dankbare kinderen en ouders zijn!

Meestal is één fluistering voldoende! Veel tevreden ouders komen na een een jaar of meer bij ons terug. Dan hebben ze een nieuwe hulpvraag, waarbij ze weer graag geholpen willen worden. Soms adviseren we een coachin. Dit is geheel vrijblijvend. Kinderen vinden de coaching bij Sonja erg leuk, waardevol en fijn!

Ter voorbereiding van het spreekuur, hebben we het liefst vier dagen voor het spreekuur de volgende gegevens nodig:

   * Naam (voor- en achternaam) en de leeftijd van het kind.
   * Gezinssamenstelling
   * Uw hulpvraag voor het 'fluisteren'.
   * Uw mobiele telefoonnummer.
   * Een foto per mail, min of meer een portretfoto, de ogen duidelijk te zien!

U ontvangt een bevestiging voor de afspraak.

We bewaren uw mailadres om regelmatig nieuws toe te sturen, zodat u op de hoogte blijft van onze activiteiten. We geven geen informatie door aan anderen.

  1. Wanneer

U kunt uw voorkeur aangeven voor het spreekuur :  


  • De spreekuren zijn op:
  • dinsdagavond 14 en 21 febrari 2023 om 19.00 en 20.00 uur bij Marianne te Ter Aar.
  • maandagavond 21 februari 2023 om 19.00 en 20.00 uur bij Sonja te Leimuiden.
  • Soms is het mogelijk om buiten de spreekuren een ander tijdstip in te plannen. Als de afstand te ver is, kunnen we ook een telefonisch spreekuur houden. Live op het spreekuur komen verdient de voorkeur! Graag contant betalen.

Aanmelden:

Graag aanmelden voor het spreekuur via info@fluisteringen.nl. Wij laten u zo spoedig mogelijk weten of uw voorkeur mogelijk is.

Aanmelden met:

  • Naam en leeftijd van het kind(+ welke groep op school):
  • Naam ouders:
  • Gezinssituatie:
  • Hulpvraag:
  • Telefoonnummer:

Uw kind hoeft niet mee naar het spreekuur, vanaf 12 jaar kan dit wenselijk zijn, dit overleggen we met de ouders.

Een fluistering is € 100,- , graag contant betalen.

Wij reageren uiterlijk binnen 5 werkdagen, vaak al veel eerder.

Geen mail ontvangen? Check dan je spam-map en voeg ons e-mailadres toe aan je contacten of bel ons even.

U kunt zich ook telefonisch aanmelden en/of vragen stellen bij Marianne 0172603433.

De fluisteringen maken Sonja en Marianne samen. De fluisterdag voor het spreekuur is op 13 en 20 februari 2023

Waar

Bij Sonja in Leimuiden of Marianne in Ter Aar.
Kosten

Een fluistering is € 100,- per kind. U krijgt hiervoor een uitgebreid verslag, van hetgene u kind ons heeft verteld en adviezen voor de opvoeding.

Graag contant betalen, wij hebben geen pinautomaat.

Bij een telefonisch spreekuur, wordt de factuur in de regel vooraf betaald.