Omgaan met intuitieve kinderen

Omgaan met hoogsensitieve kinderen!

Schrikt uw kind snel, wordt het om niets boos, stelt het veel vragen, reageert het anders dan andere kinderen, is best wel druk of juist heel erg rustig, slaapt moeilijk, etc.

Bij deze kinderen staan de zintuigen zo open en worden daardoor zo geprikkeld dat ze constant bezig zijn om deze prikkels te verwerken en een plekje te geven. Oftewel er is sprake van Hoogsensitiviteit.

Voor ouders is het vaak lastig om hun kind te begrijpen en soms weet je het niet meer!

Wij krijgen hier veel vragen over, daarom houdt Sonja een workshop voor ouders en leerkrachten van kinderen die te maken hebben met hoogsensitiviteit.

Tijdens de workshop krijgt u tips en tools om in de praktijk aan de slag te gaan!

Ook dit jaar start de ouder/leerkracht workshop 'omgaan met intuïtieve kinderen'. Het is waardevol om tijdens de avonden zoveel praktische tips aangereikt te krijgen en om ervaringen met andere ouders te delen.

Tijdens de bijeenkomsten bespreken wij o.a. hoe we stress kunnen herkennen bij uw kind, omgaan met emoties (bang, boos, verdrietig), opvoeden etc). U zult tijdens deze avonden merken dat u veel zult herkennen en door met andere ogen naar uw kind te kijken dat u meer plezier krijgt in het opvoeden. Ook door interactieve gesprekken met andere ouders kun u veel herkenning vinden.

Ook bespreken we tijdens de training hoe u zelf goed kunt ontspannen en hoe u kunt omgaan met stressvolle situaties waar je als mens iedere dag mee te maken hebt.

Sonja geeft deze workshop, zij is een gespecialiseerd coach voor hoogsensitieve kinderen en is verbonden met de HS Kids, van waaruit zij de trainingen en workshops geeft.

Voor aanmeldingen (max. 10-12 deelnemers) of meer informatie over deze workshop kunt u een e-mail sturen of bellen naar: sonjamollers@hotmail.com Sonja Möllers tel: + 31 6 20727646