Kinderfluisteren

´Fluisteren is luisteren zonder woorden´

Wij kunnen telepatisch communiceren met kinderen. Zo kan er op een andere manier naar een probleem gekeken worden. “Fluisteren” is eigenlijk heel geconcentreerd luisteren naar wat het kind vertelt en nodig heeft. Een kind wil zo graag uitleggen, hoe het de wereld ziet en beleeft. Het ene kind trekt zich terug en het andere vraagt juist veel aandacht. Het is belangrijk dat het kind zich begrepen en gehoord voelt. Dit geeft vaak al een verandering te weeg. Veel kinderen zijn gevoelig voor allerlei prikkels om hen heen, wat kan leiden tot slaap-, eet- en/of gedragsproblemen. Wij fluisteren met kinderen van 0 - 21 jaar. Ook fluisteren we regelmatig met verstandelijk gehandicapten (leeftijd onbeperkt) .

Heeft uw kind geen problemen, maar bent u nieuwsgierig wat uw kind wil vertellen, dan kan dat natuurlijk ook! Het is ontzettend leuk om te horen hoe uw kind u en zijn/haar wereldje ervaart.

Hoe werkt dit fluisteren dan?

Het contact leggen we via de naam en de foto, waarbij we vooral in de ogen kijken. We luisteren naar het verhaal en kijken naar de beelden en noteren deze. Het kind vertelt ons, hoe het met hem of haar gaat, wat hij of zij leuk vindt en waar hij of zij het moeilijk mee heeft. We 'luisteren' naar de achterliggende oorzaak van problemen.Het is vaak ontroerend te luisteren naar hetgeen het kind doorgeeft, het is direct, maar ook heel zuiver. Dan lezen we elkaar onze bevindingen voor en kijken of de hulpvraag voldoende is beantwoord. Onze waarnemingen voegen we samen, tot één verslag.

We geven adviezen om de relatie kind/opvoeder en/of het gedrag van het kind te verbeteren. Een fluistering met een kind is heel waardevol ! Heel veel ouders zien heel snel na de fluistering, verbeteringen bij hun kind. Voor het fluisteren en het maken van het verslag zijn we ieder ca. 2 uur per kind aan het werk.

We houden regelmatig spreekuur op verschillende locaties. Uw kind hoeft er niet bij aanwezig te zijn, maar als u kind 10 jaar of ouder is, kan dit wenselijk zijn. Dit ligt aan de hulpvraag en de wens van het kind en de ouders. Vaak leren we een kind, hoe het zichzelf beter kan beschermen, waardoor het bijvoorbeeld beter kan slapen.

Het spreekuur.

Op het spreekuur vertellen wij onze bevindingen aan de hand van het verslag. We vertellen erbij wat we tijdens het fluisteren hebben waargenomen. U kunt daarover vragen stellen. Het verslag van het fluisteren, krijgt u mee. De foto wordt na het spreekuur verwijderd uit ons bestand.

Het fluisteren is intensief en vraagt een hoge concentratie, maar dat is het waard! Heerlijk dat er door onze 'fluisteringen' dankbare kinderen en ouders zijn!

Meestal is één fluistering voldoende! Veel tevreden ouders komen na een een jaar of meer bij ons terug. Dan hebben ze een nieuwe hulpvraag, waarbij ze weer graag geholpen willen worden. Soms adviseren we een coachin. Dit is geheel vrijblijvend. Kinderen vinden de coaching bij Sonja erg leuk, waardevol en fijn!

Ter voorbereiding van het spreekuur, hebben we het liefst vier dagen voor het spreekuur de volgende gegevens nodig:

   * Naam (voor- en achternaam) en de leeftijd van het kind.
   * Gezinssamenstelling
   * Uw hulpvraag voor het 'fluisteren'.
   * Uw mobiele telefoonnummer.
   * Een foto per mail, min of meer een portretfoto, de ogen duidelijk te zien!

U ontvangt een bevestiging voor de afspraak.

We bewaren uw mailadres om regelmatig nieuws toe te sturen, zodat u op de hoogte blijft van onze activiteiten. We geven geen informatie door aan anderen.